martes, 21 de noviembre de 2017

Treball amb guió escrit


Al taller de teatre del Grup d'Arts el Xop (GAX) treballem habitualment amb guió però poc "guionitzats". El text per se té poca importància i el que compta és que l'actriu o l'actor captin i expressin una actitud, emoció o "ambient"... Si les paraules assajades no són les que surten finalment a l'estrena poc importa! Allò que s'ha de perseguir és que l'aire de l'obra, el seu esperit, arribin als espectadors.

Quan un guió es posa damunt la taula els bloquejos estàn gairebé garantits... L'equip d'actors en general no es refia de la seva memòria ni de les seves capacitats lectores i el pes de la paraula escrita a la nostra cultura és un llast moltes vegades abrumador... No és que odiem els guions, clar, però a la nostra feina al GAX sempre els hem evitat, utilitzan-los només l'equip tècnic i de suport i, en alguna ocasió, es semblava més a una escaleta televisiva que no pas a un guió.

Malgrat tot a l'obra que estem a punt d'estrenar, La Verdadera Història de Sant Jordi i la Reina Elisenda, un guió amb sis pàgines va aparèixer davant dels actors i actrius... Tret del primer ensurt i després de treballar molt i molt "com perdre-li el respecte a unes fulles escrites"sembla que en els últims mesos l'equip actoral s'ha oblidat del guió i s'ha deixat emportar per la història...

Actors i actrius treballant amb el guió

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.